"Als ik op Bolstertees.nl een WiQhit personalisatie voorbij zie komen, dan word ik daar stiekem wel blij van."

Joost Hartman vertelt hoe WiQhit helpt bij het opbouwen van een nieuw merk.

Jaap van Baar

\ Jaap van Baar

\ 23-08-2021

\ 3 minuten

Bolster Tees staat voor ruwe bolster blanke pit”, zegt eigenaar Joost Hartman. “Nors en stug van buiten, zacht en goed van binnen. We ontwerpen kleding die we zelf ook dragen. Afwijkend van de mainstream, maar dat slaat blijkbaar aan. De bestellingen vliegen de deur uit! Zou dat ook een beetje door WiQhit komen?”

Joost Hartman, Eigenaar Bolster Tees

Tijd voor verandering
Joost heeft altijd in het marketing- en reclamevak gezeten, met een aantal mooie bedrijven op zijn cv. Na een tijdje begint het te kriebelen, en wordt het tijd voor verandering. Met Bolstertees.nl doet Joost echt wat hij leuk vindt: “Niets is wat het lijkt. Zelf heb ik mijn armen vol plakplaatjes (hij doelt op zijn tatoeages), en dat kan afschrikken. Maar daaronder zit een zacht karakter, dat ook natte ogen krijgt van een virtuoze vioolsolo. Verder kijken dan de eerste indruk, dat drijft mij als ondernemer.

Bolster Tees houdt niet van concessies doen. “Marges zeggen me niet zoveel, kwaliteit staat altijd voorop. Alleen zo kun je onderscheidend zijn en een trouwe klantenkring opbouwen”, geeft Joost aan. “We zijn nu een merk aan het neerzetten. Dat kost geld, dat weet ik. Niet elke investering verdient zich terug. Ik heb ook wel leergeld moeten betalen.”

Mooie beloftes
“Die ervaring nam ik ook mee in mijn eerste kennismaking met Jaap van WiQhit. Weer iemand die me meer orders en omzet beloofde. Dat verhaal ken ik nu wel. Door mijn nieuwsgierige aard heb ik toch toegestemd in een pilot. Die kostte me niks, dus baat het niet dan schaadt het niet.”

Jaap haakt hier op in: “Bolster Tees is in 2020 gestart. Logisch dat je op sommige vlakken nog zoekende bent. Vooral het verhogen van de traffic blijkt een uitdaging. Welke kanalen moet je aanboren? De basis staat echter goed met een uniek merk, gave producten en een prima webshop. De bezoekers zijn bereid om te kopen. Dan is het een kwestie van opschalen.”

Ervaring meenemen
WiQhit helpt met het verhogen van het conversiepercentage, door het toevoegen van gepersonaliseerde uitingen op het juiste moment in de klantreis. “Inmiddels gebruiken zo’n 200 bedrijven onze software. Continu meten we welke argumenten goed werken om van een onbekende bezoeker een bekende klant te maken. Die ervaring zetten we ook in bij Bolster Tees”, legt Jaap uit.

Voor de inrichting wordt teruggegrepen op een bewezen personalisatiemodel. WiQhit onderscheidt 6 fases in de online klantreis. Per fase toont de software één of meerdere boodschappen die bezoekers moeten stimuleren om de volgende stap te zetten. Met de uiteindelijk aankoop als conversiedoel.

Vast stramien
Jaap: “Met de opgedane ervaring in fashion weten we wat wel en niet werkt. Hierdoor hebben we in no time al een basisplan klaar staan. Zo kunnen we de personalisaties snel live testen, en in de praktijk bijsturen waar dat nodig is. Want elke webshop heeft toch weer unieke kenmerken, waar bezoekers anders op reageren.”

De personalisaties bij Bolster Tees volgen een vast stramien. In eerste instantie wil WiQhit het bounce percentage verlagen en bezoekers langer in de webshop houden. Door een korte welkomstboodschap weet iemand meteen waar Bolster Tees voor staat, en ervaringen van andere klanten geven vertrouwen. De kans dat diegene dan meer pagina’s bezoekt en de koopfunnel ingaat wordt groter.  

Door een korte boodschap aan het begin van de klantreis, ziet de bezoeker direct waar Bolster Tees voor staat.

Vervolgens worden argumenten getoond die de koopdrempel verlagen en de urgentie verhogen. In fashion is het bijvoorbeeld belangrijk dat klanten eenvoudig hun producten kunnen retourneren, als de maat niet goed is. Door te strooien met zekerheden, wakker je de kooplust aan.

Onder de call-to-action knop toont WiQhit extra argumenten om de koopdrempel te verlagen. In dit geval eenvoudig retourneren,

Aan het eind van de klantreis is het zaak dat het winkelmandje daadwerkelijk wordt afgerekend. Het vrijblijvende gaat er van af, en bezoekers kunnen gaan twijfelen. Bolster Tees herkent met WiQhit wanneer iemand lijkt te aarzelen. Juist dan worden de eenvoudige betaalmethodes, contactmogelijkheden en snelle bezorging onder de aandacht gebracht. Bolster Tees wekt vertrouwen met deze USP’s. Essentieel in deze fase van het koopproces.     

Gevoel en data
“Als ik op Bolstertees.nl een WiQhit personalisatie voorbij zie komen, dan word ik daar stiekem wel blij van”, geeft Joost toe. “Natuurlijk onderneem ik ook op gevoel. Niet alles is tot op de euro nauwkeurig na te rekenen. Maar in het WiQhit dashboard kan ik exact zien wat de personalisaties bijdragen aan extra orders en omzet. Jaap heeft woord gehouden”, concludeert Joost tevreden.  

Heb je vragen over deze case of benieuwd naar WiQhit?

Start gratis proefperiode   Plan een demo

Met CutTheWeb +80% conversie bij Basiclamp.nl

"Met een gelijkblijvend advertentiebudget, realiseren we méér omzet en verkopen.”

Bart Hoogervorst \ Mede-eigenaar CutTheWeb en betrokken bij Basiclamp.nl

Lees dit verhaal >

+6,5% conversie door personalisatie bij Welhof

"Vanaf het begin is WiQhit erg betrokken, wordt er duidelijk gecommuniceerd en denken ze mee.”

Jasper Dijkgraaf \ SEO Team Lead bij DGTLbase en betrokken bij de pilot voor Welhof

Lees dit verhaal >