"Het conversiepercentage lag altijd al hoog. Voor WiQhit een mooie uitdaging om mij te laten zien wat ze waard waren."

Lees nu het verhaal van Simone Heinz.

Jaap van Baar

\ Jaap van Baar

\ 01-07-2021

\ 2 minuten

“Nu vallen de puzzelstukjes in elkaar”, zegt Simone Heinz, eigenaresse van Bestbuygolfballen.nl. “Gisteren werd ik gebeld door een hele vriendelijke vrouw, die online een bestelling wilde plaatsen, maar zag dat ze mij ook gewoon kon bellen. Vond ze toch fijner. Dat komt dus door WiQhit!”

Avontuur
Vier jaar geleden begon Simone haar webshop: “En dat was best een avontuur!”, weet ze nog. “Die eerste omzet, daar waren we megatrots op.” Inmiddels heeft de shop jaarrond een hele steady business, en is versterking van het team aanstaande. “Deze markt groeit, ook in Corona-tijd, maar het aantal aanbieders blijft daar nog bij achter”, constateert Simone.

Via LinkedIn raakten Jaap van WiQhit en Simone met elkaar in gesprek over een samenwerking. “Het conversiepercentage lag altijd al hoog. Ergens tussen de 7 en 8 procent”, herinnert Simone zich. “Dus voor WiQhit een mooie uitdaging om mij te laten zien wat ze waard waren. Konden ze hier overheen?”

Zelf beoordelen
In een gratis testperiode kon Simone zelf beoordelen of website personalisatie zorgt voor de verkoop van meer golfballen. “Gelukkig hoefde ik niet aan de knoppen te zitten, daar had ik echt de tijd niet voor. WiQhit ontwierp de personalisaties, en vroeg mij alleen wat ik er van vond”, blikt Simone terug.

Simone Heinz, eigenaresse van Bestbuygolfballen.nl

De pilot startte in mei 2021, wat logischerwijs een piek is. Mooier weer, versoepelingen. Het zorgde er voor dat meer mensen de golfbanen bezochten, en dus ballen nodig hadden.

Geen verrassing
Het mag geen verrassing meer zijn dat WiQhit teruggreep op het vertrouwde personalisatiemodel. Jaap: “De online klantreis op Bestbuygolfballen.nl deelden we op in 6 fases, en de gepersonaliseerde vuurden we af op alle bezoekers,  behalve op de mensen in de controlegroep. Deze standaard setup heeft zich bewezen bij andere webshops, dus garandeert een snelle conversiewinst.”

Het uiteindelijk doel in de pilot was het verhogen van het aantal bestellingen, en de orderwaarde. Maar de losse personalisaties hebben allemaal hun eigen mini-conversie. Zo toont WiQhit aan het begin van de klantreis uitingen die de bouncerate moeten verlagen. Een korte welkomstboodschap laat nieuwe bezoekers zien wie je bent en wat je doet. Quotes van tevreden klanten wekken vertrouwen, en zorgen dat mensen de koopmodus ingaan.

Met een korte welkomstboodschap wordt de bouncerate verlaagd

Koopintentie versterken
Vervolgens probeer je onbewuste zetjes in de rug te geven, zodat iemand de golfballen aan het winkelwagentje toevoegt. “Door zekerheden als eenvoudig retourneren, snelle verzending of makkelijk betalen versterk je de koopintentie. Vaak staan die USP’s wel ergens benoemd, maar vallen ze niet altijd op. WiQhit zet ze op het juiste moment in”, verklaart Jaap.

USP’s benoemen helpt altijd. Ook als ze niet uniek zijn.

Natuurlijke weerstand
Maar dan ben je er nog niet. Mensen hebben een natuurlijke weerstand om af te rekenen, die wil je doorbreken. Het is verleidelijk om met kortingen te strooien, maar dat gaat ten koste van je marge. Bij Bestbuygolfballen.nl is er voor gekozen om actief met twijfelende bezoekers in contact te komen. “Mijn 06 staat prominent in de WiQhit-uiting, als we merken dat bezoekers niet bestellen. Dat geeft natuurlijk vertrouwen. Met een achtergrond in de klantenservice lukt het mij wel om vragen snel te beantwoorden en bellers te laten bestellen. Zoals gisteren”, lacht Simone.

Bottom line moest WiQhit zorgen voor meer business. Is dat gelukt? “Een plus van 15 procent bovenop het toch al hoge conversieratio. We mogen dus tevreden zijn”, concludeert Jaap.   

Een 06-nummer laat zien dat je persoonlijk contact kunt leggen.


      

Heb je vragen over deze case of benieuwd naar WiQhit?

Start gratis proefperiode   Plan een demo

Meer orders op Medik8.nl door Personalisatie

"Door de verleidingstechnieken van Cialdini toe te passen, steeg het aantal verkopen direct met bijna 5%.”

Tim Rooza \ Eigenaar Rooza Online Marketing en betrokken bij de pilot voor Medik8

Lees dit verhaal >

Personalisatie case bij Industrialwood.nl

"De pilot was snel succesvol omdat de basis bij Industrialwood prima op orde was.”

Jaap van Baar \ mede-eigenaar WiQhit en betrokken bij de pilot voor Industrialwood

Lees dit verhaal >