"Over de laatste drie maanden een conversiestijging van bijna 53%. Een prima belegging dus!"

Bij beleggen draait alles om het rendement. Kon WiQhit de meerwaarde aantonen?

Jaap van Baar

\ Jaap van Baar

\ 09-07-2021

\ 3 minuten

‘Ik verkoop je geen vis, maar leer je vissen.’ Die uitspraak is de kern waarom André Brouwers 10 jaar geleden Het Beleggingsinstituut oprichtte. Inmiddels heeft het bedrijf ruim 250.000 beleggers geholpen om beter te beleggen. André kreeg later gezelschap van zijn zoon Tom, bij wie de passie voor beleggen, lesgeven en delen van informatie ook in de genen zit. Tom deelt daarom graag zijn ervaring met WiQhit!

De beste belegger
“Wij proberen ons altijd te onderscheiden in de beleggerswereld. Op elk niveau, van CEO’s tot starters, zijn er weer andere uitdagingen. Wij willen van iedere belegger de beste belegger maken. Ons instituut brengt kennis en expertise samen”, legt Tom uit.

De website Beleggingsinstituut.nl is die plek waar beleggers met verschillende producten geholpen worden. Voor startende beleggers is er een gratis training, meer ervaren beleggers kunnen deelnemen aan bootcamps en coaching trajecten.

Tom Brouwers, Online Marketing Managers bij Beleggingsinstituut.nl

Nieuw jasje
“Wanneer je praat over conversie, dan dient onze website voornamelijk als leadgenerator. Met personalisatie willen we het aantal bezoekers dat zich inschrijft voor een training verhogen”, aldus Tom. “Toen de website in een nieuw jasje gestoken werd, stond er een goede basis. Maar we hadden het gevoel dat er meer uit te halen was. En dat idee werd versterkt tijdens mijn gesprek met WiQhit.”

“Bij personalisatie denk je al gauw aan het realiseren van meer verkopen in een webshop. Maar een persoonlijke website is in elke business relevant”, weet Jaap die als mede-eigenaar van WiQhit ook bijvoorbeeld universiteiten, recruiters en B2B-specialisten tot zijn klanten rekent. “Voor veel bedrijven vindt de feitelijke verkoop offline plaats, maar is de eerste kennismaking vooral digitaal. Dan helpt een website die inspeelt op het gedrag van de bezoeker. Dus ook bij Het Beleggingsinstituut.”

Eerste kennismaking
Over een eerste kennismaking gesproken, die doet WiQhit altijd in de vorm van een pilot. Hierin wordt per device een aantal gepersonaliseerde uitingen ingericht, die allemaal een specifiek doel dienen. “Voor Beleggingsinstituut.nl grepen we ook terug op het bekende personalisatiemodel”, denkt Jaap terug. In dat model staat de online klantreis centraal, en per stap in de journey worden specifieke personalisaties getoond.

Bij iemand die nieuw op de website is, bestaat het risico dat diegene weer weg klikt. Om het bounce percentage te verlagen, laat WiQhit met een welkomstboodschap zien wat de voordelen van de cursussen zijn. Bezoekers weten dan meteen wie Het Beleggingsinstituut is, en waar het voor staat. Per personalisatie wordt het effect ten opzichte van de controlegroep gemeten. Zo wordt duidelijk dat het aantal bouncers zo’n veel lager ligt bij degenen die deze uiting zien.”

Door een korte welkomstboodschap weten nieuwe bezoekers direct wat Beleggingsinstituut.nl doet en waar het voor staat.

Klantreviews
Tom: “Maar we weten ook dat ervaringen van anderen veel meer overtuigen dan ons eigen verhaal. Dus zetten we klantreviews prominent in aan het begin van de klantreis. WiQhit selecteert quotes van onze klanten, en toont die als mensen zich oriënteren op onze cursussen. Daarbij helpt het ook als we het aantal inschrijvingen delen met ze. Uiteraard wordt dit live bijgewerkt, zodat bezoekers altijd de meest actuele data zien.”

Live wordt het aantal inschrijvingen voor een specifieke cursus getoond als sociale bewijskracht.

Als mensen concrete interesse hebben in een cursus, dan voegt WiQhit meer urgentie toe. Je wilt bezoekers stimuleren om zich in te schrijven, dus toon je al wat ze van je mogen verwachten.

Bezoekers die geïnteresseerd zijn in een cursus, worden gestimuleerd zich in te schrijven.

Ondanks alle informatie die op de website staat, kan het natuurlijk zijn dat iemand toch nog vragen heeft. “Het is een conversiekiller als je daar niet adequaat op inspeelt, waardoor de onzekerheid blijft. De weg van de minste weerstand is een klik op het kruisje rechtsboven. Weg is de potentiële klant. Wanneer we merken dat iemand twijfelt, tonen we prominent onze contactgegevens”, merkt Tom op.

Rendement?
Bij beleggen draait alles om het rendement. Dat geldt ook voor WiQhit. “Tom wilde best investeren in onze software, maar we moesten natuurlijk wel onze toegevoegde waarde kunnen aantonen”, kijkt Jaap terug. “Alle uitingen die we inrichten, worden in een A/B-test gemonitord. Bij Beleggingsinstituut.nl hebben we de bezoekers ingedeeld in twee groepen. De ene ziet de WiQhit personalisaties, de andere niet. Die laatste groep bepaalt de benchmark, waardoor we exact kunnen zien hoeveel extra leads er worden gescoord.”

“Ik ben gewend aan dashboards, dus ik kijk regelmatig naar de resultaten van WiQhit. Over de laatste drie maanden een conversiestijging van bijna 53%. Een prima belegging dus!”, besluit Tom tevreden. 

Heb je vragen over deze case of benieuwd naar WiQhit?

Start gratis proefperiode   Plan een demo

Meer orders op Medik8.nl door Personalisatie

"Door de verleidingstechnieken van Cialdini toe te passen, steeg het aantal verkopen direct met bijna 5%.”

Tim Rooza \ Eigenaar Rooza Online Marketing en betrokken bij de pilot voor Medik8

Lees dit verhaal >

Personalisatie case bij Industrialwood.nl

"De pilot was snel succesvol omdat de basis bij Industrialwood prima op orde was.”

Jaap van Baar \ mede-eigenaar WiQhit en betrokken bij de pilot voor Industrialwood

Lees dit verhaal >