"Bezoekers aan Beddengoeddeals.nl moeten zich direct thuis voelen op de site."

Lees nu hoe de samenwerking met WiQhit zorgt voor een conversiewinst van 40%.

Jaap van Baar

\ Jaap van Baar

\ 08-12-2022

\ 3 minuten

Zelden zo’n ambitieus duo gezien als Toine van Kempen en Constantijn van der Lubbe, oprichters van de webshop Beddengoeddeals.nl.

“We willen in de Champions League spelen, en werken daar elke dag keihard aan. We proberen het steeds een beetje beter te doen. Zo groeien we gestaag”, aldus Toine.

Toine van Kempen, medeoprichter van Beddengoeddeals.nl

Verwachtingen overtreffen
We spreken Toine vlak na Black Friday. “En daar moet ik nog even van bijkomen”, lacht hij. Het aantal orders overtrof alle verwachtingen en lag zo’n 60% hoger dan in 2021. “We zijn inmiddels wel wat gewend, maar het was toch ook dit jaar weer flink doorpakken.”

Het succes van Black Friday komt niet als een verrassing, maar is de uitkomst van een uitgekiende strategie om de top in hun marktsegment te bestormen. “De basis ligt in onderscheidend beddengoed van goede kwaliteit, met optimale service tegen de laagste prijs. Op elk van die onderdelen voeren we continu verbeteringen door. Zo kwamen we ook bij WiQhit terecht.”

“We gaven WiQhit een duidelijke opdracht mee: bezoekers aan Beddengoeddeals.nl moeten zich direct thuis voelen op de site. Dit sentiment moet zich vertalen naar meer orders en een hogere orderwaarde. En de communicatie met onze klanten moet altijd relevant zijn.”

Geleidelijke aanpak
WiQhit pakte de handschoen op en koos voor een geleidelijke aanpak. In eerste instantie focuste het project zich op de verbetering van de online conversie. “Het startpunt was goed”, benadrukt Jaap van Baar van WiQhit. “Het inzetten van website personalisatie voor meer orders en omzet werkt, mits je randvoorwaarden op orde zijn. Zonder traffic en een gezond conversiepercentage moet je eerst richten op andere zaken. Blijkbaar spreek je dan niet de juiste doelgroep aan, is het assortiment niet onderscheidend of laat je steken vallen op je website. Dat was bij Beddengoeddeals.nl gelukkig niet het geval.”

Intentie voorspellen
Het personalisatieproject volgde de standaard opzet, waarbij onderscheid wordt gemaakt tussen verschillende doelgroepen en de fase in de klantreis waarin de bezoeker zich bevindt. WiQhit herkent vanuit welke context iemand de website bezoekt. “De boodschap die je op je website vertelt, moet aansluiten op het verhaal dat mensen daarbuiten hebben gezien. Ook kunnen we voorspellen met welke intentie iemand Beddengoeddeals.nl bezoekt. Mensen uit een social media campagne krijgen andere uitingen dan het verkeer uit Google, of bezoekers die al eerder op de website zijn geweest”, vertelt Toine. “Zo proberen we de juiste boodschap te bieden op het juiste moment, passend bij de fase waar de bezoeker of klant in zit.”

Volgende stap
Sinds het begin van de samenwerking ligt het conversiepercentage ruim 40% hoger dan daarvoor. Hierdoor was de tijd rijp om een stap verder te gaan. Beddengoeddeals.nl maakt gebruik van Mailerlite voor het versturen van e-mails aan hun klanten. Ook hiervoor geldt, hoe persoonlijker en relevanter, hoe groter de kans op succes. Jaap: “WiQhit stuurt informatie van herkende bezoekers naar Mailerlite. Beddengoeddeals.nl anticipeert hierdoor direct op het gedrag dat zijn vertonen. Bekijkt iemand specifieke producten, maar koopt ze niet, dan wordt die kennis meegenomen in een opvolgmail.”

Conclusie
“Een succesverhaal is altijd een momentopname. De samenwerking met WiQhit zal er over een half jaar weer heel anders uitzien. Het voelt daarmee alsof we nog aan het begin staan, ondanks dat we toch een vliegende start gemaakt hebben. We blijven daarbij constant zoeken naar mogelijkheden om de interactie met onze klanten persoonlijker en relevanter te maken. Zo wordt die Champions League een reëel doel!”, besluit Toine gedecideerd. 

Heb je vragen over deze case of benieuwd naar WiQhit?

Start gratis proefperiode   Plan een demo

Quick Parking maakt parkeren persoonlijker

"Omdat we graag met personalisatie aan de slag willen, biedt WiQhit een ideale oplossing”

Merijn Sitsen \ Online Marketing Specialist Quick Parking

Lees dit verhaal >

WiQhit & Leadrs werken actief bij Actief Werkt!

"Leadrs en WiQhit zijn fijne partijen om mee samen te werken. Ze communiceren snel en denken goed mee!”

Teddi van Bilsen \ Marketing Specialist Actief Werkt!

Lees dit verhaal >