"De pilot was snel na de start eigenlijk al geslaagd. Constant wisten we positieve cijfers te realiseren met de WiQhit-uitingen."

Flashpoint beheert zelf Barberstore.eu, en zag dat als een mooie shop om website personalisatie met WiQhit eens te testen.

Jaap van Baar

\ Jaap van Baar

\ 08-03-2021

\ 3 minuten

“Je gelooft het niet, maar het merendeel van de bezoekers op www.barberstore.eu is vrouw. Nu denk je bij barbers aan getatoeëerde kappers voor stoere bebaarde mannen. Maar toen wij in 2006 deze webshop voor haarproducten startten, was die associatie er nog niet.” Aan het woord is Rik Mols die vanuit e-commerce bureau Flashpoint intensief betrokken is bij Barberstore.

“De pilot was snel na de start eigenlijk al geslaagd. Constant wisten we positieve cijfers te realiseren met de WiQhit-uitingen.”

Rik Mols \ Flashpoint

Een mooie case voor onze klanten
Flashpoint biedt verschillende e-commerce oplossingen aan voor een groeiend klantenbestand met klinkende namen als Trendhopper, Expert en Xenos. De focus ligt zowel op strategisch vlak – het uitstippelen van een succesvol online plan – als op de uitvoering en realisatie daarvan. Flashpoint beheert zelf Barberstore.eu, en zag dat als een mooie shop om website personalisatie met WiQhit eens te testen. Rik vond dat wel een logische gedachte: “Als het werkt dan profiteert Barberstore.eu, en hebben wij een mooie case om te delen met onze klanten!”

Jaap van Baar was blij met deze kans: “Een partnership met Flashpoint stond al even op ons wensenlijstje. De klanten die zij helpen met een breed pallet aan diensten, passen helemaal in ons plaatje. Website personalisatie wordt ook bij deze partijen steeds actueler. En wij snappen ook dat de opgedane ervaring in een succesvol project andere klanten over de streep trekt.”

Gezonde koopintentie
“Barberstore.eu was een ideale shop om mee te beginnen”, zo vervolgt Jaap. “De site trekt tienduizenden bezoekers, met een gezonde koopintentie. De basisvoorwaarden om te converteren zijn aanwezig. Bovendien kan Flashpoint zelf alles beheren en zijn de lijnen kort. Dat zorgde voor een snelle start. Ander bijkomend voordeel was dat Barberstore.eu een uitstekend voorbeeld is voor andere websites, en we vanuit ons standaard personalisatiemodel konden werken. We konden daardoor prima voorspellen wat de te realiseren conversieverbetering zou zijn.”

“We mikten op een significante groei in orders en omzet in de pilot”, kijkt Rik terug. “De personalisaties waren vrij hoog-over. Hierbij kozen we niet voor een bijzondere doelgroep, maar focusten ons op alle bezoekers. Elke procent winst zou veel euro’s opleveren, en elk inzicht konden we gebruiken om meer specifiek te werk te gaan.”

Snel positief resultaat
“In het personalisatiemodel van WiQhit staat de klantreis centraal”, gaat Rik verder. “Ze weten dat mensen in de verschillende stadia van het koopproces gevoelig zijn voor andere type verleidingen. Je hoofd staat bijvoorbeeld niet bij het onder tijdsdruk maken van een keuze, als je je net aan het oriënteren bent. Natuurlijk is niet iedereen hetzelfde, maar als je het model toepast op alle bezoekers, dan moet je snel een positief resultaat zien.”

Het tonen van het werkelijk aantal klanten, zorgt voor vertrouwen

Jaap gaat verder in op het model dat is gebruikt om de gepersonaliseerde uitingen te ontwikkelen: “WiQhit verzamelt alle gedragsdata van bezoekers, en live beoordeelt de software in welke fase van de klantreis iemand zit. Gebaseerd op de referring campagne, het aantal bezoeken op de website, de bekeken pagina’s en het klik- of scroll-gedrag op de pagina. De website passen we direct aan op het profiel. Zo kunnen we bij een nieuw bezoek op de eerste pagina prominent reviews tonen, of laten zien hoeveel klanten reeds een aankoop hebben gedaan. Uit onderzoek blijkt namelijk dat nieuwe bezoekers erg gevoelig zijn voor sociale bewijskracht. Wat vinden anderen?”

Op naar andere klanten!
De personalisaties zijn in het begin van de klantreis gericht op het verlagen van de bounce rate, en het verhogen van het aantal mensen in de funnel. Jaap: “Daarna zetten we er steeds een tandje bij. Hoe verder iemand in het koopproces zit, hoe belangrijker het wordt om zekerheden te benoemen. Directe levering, gratis verzenden én retour sturen, of achteraf betalen. Allemaal argumenten die de aankoopdrempel verlagen. Met de juiste timing win je hiermee een nieuwe klant.”

Door het tonen van zekerheden, worden twijfels aan het eind van het koopproces weggenomen.

En dat blijkt: “Die extra orders hebben we gehaald”, concludeert Rik tevreden. “De pilot was snel na de start eigenlijk al geslaagd. Constant wisten we positieve cijfers te realiseren met de WiQhit-uitingen. Voor ons een teken dat we na Barberstore.eu nu ook onze andere klanten kunnen enthousiasmeren voor website personalisatie.”

Heb je vragen over deze case of benieuwd naar WiQhit?

Start gratis proefperiode   Plan een demo

Quick Parking maakt parkeren persoonlijker

"Omdat we graag met personalisatie aan de slag willen, biedt WiQhit een ideale oplossing”

Merijn Sitsen \ Online Marketing Specialist Quick Parking

Lees dit verhaal >

WiQhit & Leadrs werken actief bij Actief Werkt!

"Leadrs en WiQhit zijn fijne partijen om mee samen te werken. Ze communiceren snel en denken goed mee!”

Teddi van Bilsen \ Marketing Specialist Actief Werkt!

Lees dit verhaal >