"Mijn voordeel was, dat ik in de pilot al kon zien welke resultaten WiQhit boekt. Zonder investering of onzekerheid vooraf."

Babyslofje-online.nl biedt een breder assortiment dan de naam doet vermoeden. Ooit begon de shop met de verkoop van babyslofjes en de eerste loopschoentjes, inmiddels kun je er terecht voor alles op babygebied. José Borst, eigenaresse van de shop, kan bogen op een ruime ervaring: “Ik heb alles wel gedaan. Tweedehands kleding, nieuwe kleding, slofjes…. Wat […]

Jaap van Baar

\ Jaap van Baar

\ 18-04-2023

\ 3 minuten

Babyslofje-online.nl biedt een breder assortiment dan de naam doet vermoeden. Ooit begon de shop met de verkoop van babyslofjes en de eerste loopschoentjes, inmiddels kun je er terecht voor alles op babygebied.

José Borst, eigenaresse van de shop, kan bogen op een ruime ervaring: “Ik heb alles wel gedaan. Tweedehands kleding, nieuwe kleding, slofjes…. Wat hebben we niet verkocht. Maar mijn hart lag altijd bij de babymarkt. Deze webshop is het resultaat van 20 jaar online ondernemen. We wilden dus alles goed aanpakken. Een professioneel platform, logistiek en  distributie van hoog niveau, en een scherp geprijsd aanbod.”

Nuchtere kijk

De webshop stond goed, toen Jaap (mede-eigenaar van WiQhit) en José met elkaar in gesprek raakten. “Babyslofje-online.nl was klaar voor een volgende stap, dat merkte je aan alles”, blikt Jaap terug. “José is een onderneemster die constant kijkt naar kansen om de online verkoop te laten stijgen. Dus toen ik vertelde over website personalisatie, was de interesse meteen gewekt.”

“Bij José hoef je het verhaal niet mooier te maken dan het is. Als je uit de Kop van Noord-Holland komt, bekijk je de dingen van hun nuchtere kant. Ze was direct heel duidelijk: wanneer WiQhit aantoont dat hun werkwijze zorgt voor meer online verkoop, dan hebben we een deal.”   

José Borst, eigenaresse van Babyslofje-online.nl

Vinkjes

De samenwerking begon als pilot. In een periode van 4 weken testte WiQhit de personalisaties op de website. Om het succes te bepalen, kreeg de helft van de bezoekers de standaard site te zien. De andere 50% werden de gepersonaliseerde uitingen getoond. Zo kon WiQhit objectief vaststellen welk verschil er was in conversiepercentage, ordewaarde, aantal orders en omzet.

De test startte in april 2021, middenin de Coronacrisis maar ook in een tijd dat mensen ‘gedwongen’ waren online hun aankopen te doen. Winkels waren immers beperkt geopend. “De basisconversie bleek al hoog, dus om daar nóg boven te scoren was een mooie uitdaging”, herinnert Jaap zich nog.   

Na de pilot bleken alle hokjes te kunnen worden aangevinkt:
Hoger conversiepercentage? Check
Hogere gemiddelde orderwaarde? Check
Meer aankopen? Check
Extra omzet? Check

Personalisatiemodel

De personalisaties waren ingericht volgens de principes van het WiQhit personalisatiemodel. Hierin wordt rekening gehouden met de fase in de klantreis waarin de bezoeker zit (de horizontale as) en de relatie die er is tussen de bezoeker en het bedrijf (de verticale as).

Hoe ziet dat er concreet uit? Iemand die net voor het eerst op de website is en zich rustig oriënteert op het aanbod, krijgt een andere boodschap te zien dan een vaste klant die geïnteresseerd is in een specifiek regenjasje. WiQhit stuurt een relevante uitingen naar de pagina, die aansluiten bij de mindset van de bezoeker op dat moment.

Vertrouwen

“We weten dat mensen gevoelig zijn voor meldingen die inspelen op sociale bewijskracht, zeker aan het begin van de klantreis”, vertelt Jaap. “Dus nieuwe bezoekers krijgen eerst reviews van tevreden klanten te zien. Dat zorgt voor vertrouwen.”

Zodra iemand interesse toont in een bepaald product, dan benadrukt WiQhit de positieve punten van Babyslofje-online.nl. Bijvoorbeeld snelle bezorging, eenvoudig kunnen retourneren, laagdrempelige contactopties of mogelijkheid om achteraf te betalen.

Welk argument het beste werkt, hangt weer van de situatie af. Twijfelt de bezoeker tijdens het afrekenen van het winkelmandje, dan geeft onderstaande boodschap nét dat zetje in de rug:

Gratis verzendkosten maakt het aantrekkelijker om de aankoop af te ronden.

Samenwerking

Inmiddels zijn we 2 jaar verder, en bevalt de samenwerking nog heel goed. “Mijn voordeel was, dat ik in de pilot al kon zien welke resultaten WiQhit boekt. Zonder investering of onzekerheid vooraf. De conversie op Babyslofje-online.nl steeg significant, zonder dat ik hoefde te investeren in meer bezoekers. Wat ook prettig is: ze werken met maandlicenties, dus lekker flexibel. Als ondernemer wil je kunnen inspelen op de actualiteit, en niet vastzitten aan langjarige contracten”, weet José.

Heb je vragen over deze case of benieuwd naar WiQhit?

Start gratis proefperiode   Plan een demo

Meer orders op Medik8.nl door Personalisatie

"Door de verleidingstechnieken van Cialdini toe te passen, steeg het aantal verkopen direct met bijna 5%.”

Tim Rooza \ Eigenaar Rooza Online Marketing en betrokken bij de pilot voor Medik8

Lees dit verhaal >

Personalisatie case bij Industrialwood.nl

"De pilot was snel succesvol omdat de basis bij Industrialwood prima op orde was.”

Jaap van Baar \ mede-eigenaar WiQhit en betrokken bij de pilot voor Industrialwood

Lees dit verhaal >