"Met een gelijkblijvend advertentiebudget, realiseren we méér omzet en verkopen."

Door gebruik te maken van geavanceerde personalisatietechnieken, gebaseerd op het WiQhit personalisatiemodel en het See-Think-Do-Care model, slaagde Basiclamp.nl erin de verkopen en omzet aanzienlijk te verhogen. Deze case beschrijft hoe de juiste boodschap, op het juiste moment, aan de juiste online bezoeker werd getoond, en hoe deze aanpak door WiQhit-partner CutTheWeb werd gevalideerd via A/B-testen. […]

Jaap van Baar

\ Jaap van Baar

\ 20-06-2024

\ 3 minuten

Door gebruik te maken van geavanceerde personalisatietechnieken, gebaseerd op het WiQhit personalisatiemodel en het See-Think-Do-Care model, slaagde Basiclamp.nl erin de verkopen en omzet aanzienlijk te verhogen.

Deze case beschrijft hoe de juiste boodschap, op het juiste moment, aan de juiste online bezoeker werd getoond, en hoe deze aanpak door WiQhit-partner CutTheWeb werd gevalideerd via A/B-testen.

Achtergrond
WiQhit is een personalisatieplatform dat gespecialiseerd is in het optimaliseren van online bezoekerservaringen door relevante en gerichte content te tonen op het juiste moment in de customer journey.

CutTheWeb richt zich op het verbeteren van online prestaties van haar klanten, door data-analyse en strategieontwikkeling. CutTheWeb maakt ook gebruik van Googles See-Think-Do-Care model om de klantreis te optimaliseren.

Zoals je ziet, sluiten de diensten van WiQhit en CutTheWeb heel goed op elkaar aan, en is het niet vreemd dat beide bedrijven al jarenlang partners zijn en meerdere webshops helpen met het verbeteren van hun online business.

Zo ook Basiclamp.nl, een online winkel gespecialiseerd in binnenverlichting voor woningen, kantoren en winkels.

Doelstelling
Het doel van de samenwerking was om de verkopen en omzet van Basiclamp.nl te verhogen zonder extra investeringen in traffic of andere marketingcampagnes. Dit werd gerealiseerd door het tonen van de juiste boodschap op het juiste moment in de klantreis aan de juiste online bezoeker, afgestemd op zowel het WiQhit personalisatiemodel als het See-Think-Do-Care model.

Inrichting
De WiQhit personalisaties worden ingericht volgens een bewezen effectief model. Hierbij worden bezoekers op basis van hun gedrag, voorkeuren en eerdere interacties met de website gesegmenteerd. Deze segmenten krijgen vervolgens gepersonaliseerde content, aanbiedingen en aanbevelingen die aansluiten bij hun specifieke behoeften en interesses.

Dit model lijkt op het bekende See-Think-Do-Care Model van Google. Het raamwerk helpt marketeers bij het creëren van content en strategieën die zijn afgestemd op de verschillende fasen van de klantreis:

– See: In deze fase bevinden zich alle potentiële klanten, ongeacht hun koopintentie. Het doel is om bewustzijn te creëren.

– Think: Mensen denken na over een potentiële aankoop, maar zijn nog niet klaar om te kopen. Hier is het belangrijk om interesse en overweging te stimuleren.

– Do: Deze fase omvat klanten die klaar zijn om een aankoop te doen. De focus ligt op conversie.

– Care: Dit segment bestaat uit bestaande klanten die aankopen blijven doen en loyaal zijn. Het doel is om een langdurige relatie op te bouwen.

Bij een eerste bezoek zien mensen een welkomstboodschap met de sterke punten van Basiclamp.nl

Resultaten
Om de effectiviteit van de personalisatiecampagnes te meten, werd in april 2024 een A/B-test uitgevoerd. De bezoekers werden willekeurig verdeeld in een testgroep (met personalisatie) en een controlegroep (zonder personalisatie).

De resultaten van de A/B-test waren opmerkelijk. De testgroep scoorde 80% beter dan de controlegroep gedurende de testperiode. We zagen een significante stijging in de conversieratio, wat aangeeft dat gepersonaliseerde content effectief is in het omzetten van bezoekers naar klanten.

Conclusie
De samenwerking tussen WiQhit, Basiclamp.nl en CutTheWeb heeft aangetoond dat personalisatie een krachtige tool is voor het verhogen van de omzet en verkopen zonder extra investeringen in traffic of marketingcampagnes.

Door het tonen van de juiste boodschap op het juiste moment in de klantreis aan de juiste online bezoeker, kon Basiclamp.nl de online prestaties aanzienlijk verbeteren.

De A/B-testvalidatie toonde aan dat deze benadering zeer effectief is, met een indrukwekkende prestatieverbetering van 80% in de testperiode.

Bart Hoogervorst, mede-eigenaar van CutTheWeb

Bart Hoogervorst (mede-eigenaar van CutTheWeb): “CutTheWeb en WiQhit werken al jaren samen bij het verbeteren van de online prestaties voor onze klanten. Het voordeel is, dat we met een gelijkblijvend advertentiebudget en verkeer naar de website, toch méér omzet en verkopen weten te realiseren. Ook bij Basiclamp.nl. Het is dus niet moeilijk om ze te overtuigen van de kracht van personalisatie!   

Heb je vragen over deze case of benieuwd naar WiQhit?

Start gratis proefperiode   Plan een demo

+6,5% conversie door personalisatie bij Welhof

"Vanaf het begin is WiQhit erg betrokken, wordt er duidelijk gecommuniceerd en denken ze mee.”

Jasper Dijkgraaf \ SEO Team Lead bij DGTLbase en betrokken bij de pilot voor Welhof

Lees dit verhaal >

WiQhit en Maileon: +10% verkoop voor Zascha Hair

"Het model dat WiQhit standaard inzet, werkte gelukkig al snel voor Zascha Hair.”

Bjorn van Breemen \ Co-founder Maileon Benelux en betrokken bij de pilot voor Zascha Hair

Lees dit verhaal >